Hem » BMW 2-serie Active Tourer

BMW 2-serie Active Tourer

Foto av: BMW

BMW 2-serie Active Tourer – som kommer till Sverige med två plug in-hybrider lagom till nästa sommar. Rymlighet och funktionalitet i kombination med BMW:s kännetecknande körglädje och en progressiv approach utgör grunden för BMW 2-SERIE ACTIVE TOURER.

Den andra generationen av denna sportiga allroundare utstrålar dynamik och imponerande närvaro genom BMW:s distinkta formspråk samt uppdaterade interiör, där det nya interaktiva konceptet med BMW Curved Display höjer ribban för denna fordonsklass när det kommer till användarupplevelse. Med sina många användningsområden och breda utbud av standardutrustning är nya BMW 2-serien Active Tourer särskilt attraktiv för kunder med en aktiv livsstil.

I februari 2022 är det världspremiär för nya BMW 2-serien Active Tourer, men lanseringen i Sverige sker först till sommaren, då produktionen av plug-in hybriderna startar.

– Som ett led i BMW Sveriges satsning på omställningen mot hållbar och elektrisk mobilitet så kommer endast plug-in hybriderna av BMW 2-serie Active Tourer att erbjudas på den svenska marknaden, säger Carl Lindwall, informationschef BMW Sverige.

Nya BMW 2-serie Active Tourer erbjuds med två olika plug-in hybrid-varianter: BMW 225e xDrive och BMW 230e xDrive. Båda modellerna är fyrhjulsdrivna och kommer med femte generationen av BMW eDrive-tekniken.

– Den nya generationen har nu ett större batteripaket, vilket kommer att ge längre elektrisk räckvidd, men också uppdaterad laddeffekt, som innebär snabbare och smidigare laddning, säger Carl Lindwall.

Teknisk data

BMW 230e xDrive
Sammanlagt motoreffekt 362 hk
Maxeffekt förbränningsmotor: 150 hk
Maxeffekt elmotor: 176 hk
Batteri, bruttoenergiinnehåll: 16,3 kWh*
Max räckvidd: Upp till 80 km*
Laddeffekt: 7,4 kW*
Laddtid: 0 – 100% vid maximal laddkapacitet: <2 timmar och 30 minuter*

BMW 225e xDrive
Sammanlagt motoreffekt 245 hk
Maxeffekt förbränningsmotor: 136 hk
Maxeffekt elmotor: 109 hk
Batteri, bruttoenergiinnehåll: 16,3 kWh*
Max räckvidd: Upp till 80 km*
Laddeffekt: 7,4 kW*
Laddtid: 0 – 100% vid maximal laddkapacitet: <2 timmar och 30 minuter*

*Preliminära siffror

Exteriör

Nya BMW 2-serien Active Tourer utstrålar sportförmåga och självförtroende. I bilens front uttrycks dessa kvaliteter av de iögonfallande BMW-njurarna med sina utökade dimensioner tillsammans med strålkastarnas slimmade konturer. Nya BMW 2-serien Active Tourer har full-LED-strålkastare som standard. Adaptiva LED-strålkastare med en rad extrafunktioner finns som tillval. Baktill har bilen en muskulös figur med breda axlar och smala LED-ljusenheter samt inbyggda avgasrör.

Interiör

Insidan är designad för att framhäva bilens rymlighet och mångsidighet, där en rad detaljer inspireras av interiörkonceptet i BMW iX. Med den smala instrumentpanelen, BMW Curved Display, det ”flytande” armstödet med integrerad kontrollpanel och minskning av antalet fysiska kontroller och knappar skapas en atmosfär med premiumkänsla. Nya BMW 2 -serie Active Tourer erbjuder dessutom samtliga fem passagerare märkbart förbättrad långdistanskomfort.

Nya BMW 2-serien Active Tourer har dessutom ett omfattande stadardutbud av funktioner, som inkluderar BMW:s navigationssystem, fyra USB-C-portar och 12V eluttag i både mittkonsolen och bagageutrymmet, intelligent automatisk klimatkontroll, Sportläderratt, regnsensor med vindrutetorkarreglering, automatisk strålkastaraktivering, utökat utbud av förarassistanssystem samt parkeringsassistens med backningskamera.

Köregenskaper

Chassitekniken har konstruerats för att leverera BMW-typisk sportighet kombinerat med komfort i alla lägen. För att göra jobbet har den nya generationen minskad vikt, ökad vridstyvhet, en längre hjulbas och bredare spårvidd jämfört med föregångaren. Precisionen i styrning och smidigheten har också förbättrats. En annan nyhet är det integrerade bromssystemet, samt extra dämpning för framaxeln. Som tillval finns adaptiv M-fjädring med selektiv dämpning och sportstyrning.

Övriga höjdpunkter

  • Beroende på modellvariant, finns 16- eller 17-tums lättmetallfälgar monterade som standard. Fälgar upp till 19 tum stora som tillval. Bilen kan också beställas i Luxury Line-trim eller med M Sport-paket. Nio metallic-färger och två icke-metallic finns tillgängliga för utsidan.
  • Flerjusterbara baksäten, som i nedfällt läge ger 90 liter extra bagageutrymme och som också kan skjutas framåt upp till 13 centimeter. Detta ger en bagagevolym på 406 – 1,455 liter.
  • Automatisk öppning av bakluckan som standard, med elstyrd dragkrok som tillval.
  • Nya generationen av infotainment- och operativsystemet iDrive som standard med röststyrning via BMW Intelligent Personal Assistant och touchkontroll med BMW Curved Display, som består av en helt digital skärmgruppering med en 10,25-tums informationsdisplay och en kontrollskärm på 10,7 tum.
  • Möjlighet att lägga till eSIM som är utformat för den nya 5G-tekniken, samt BMW ID för individualisering av användarupplevelsen och förbättrad smartphone integration med Apple CarPlay och Android Auto ™.

Läs mer om nya BMW 2-SERIE ACTIVE TOURER.