Hoppa till innehåll
Hem » Cupra Tavascan 2024

Cupra Tavascan 2024

Cupra Tavascan 2024

Den otraditionella utmanarvarumärket tar nästa steg i sin helt elektriska resa genom att avslöja CUPRA Tavascan. Den första hjälten i en ny era för varumärket är inte bara dess första helt elektriska SUV-coupé, utan också impuls för dess nya designspråk som kommer att finnas på framtida elektrifierade bilar i CUPRA-serien.

CUPRA Tavascan ansluter sig till CUPRA Born och sex laddhybridsvarianter: CUPRA Leon, CUPRA Leon Estate och CUPRA Formentor, var och en tillgänglig med två laddhybridsvarianter. CUPRA Tavascan kommer att lanseras på marknaden 2024, följt snabbt av CUPRA Terramar samma år och CUPRA UrbanRebel – varumärkets stadselbil – år 2025.

Byggd på Volkswagen Groups MEB-elbilarkitektur finns två effektalternativ tillgängliga. I toppen av sortimentet finns VZ-versionen på 340 PS (250 kW) med kraft överförd till asfalten med hjälp av ett fyrhjulsdriftssystem som integrerar en elmotor i både fram- och bakaxlarna för den ultimata körupplevelsen. Det finns också en bakhjulsdriftvariant som levererar 286 PS (210 kW) med en elmotor placerad i bakaxeln. Tavascans prestanda matchas av batteritekniken, med tillräckligt med energilagring för att resa cirka 341 mil (549 km) på en enda laddning.

CUPRA Tavascan behåller varumärkets önskan att leverera en förarbil, men en som fångar en ny och uttrycksfull tolkning av prestanda. Valbara chassikonfigurationer genom dess DCC Sport-system, progressiv styrning och prestandadäck monterade på 21 ”smidda legeringshjul kopplar föraren med bilen och vägen för att ge en unik körupplevelse.

CUPRA Tavascan är 4 644 mm lång, 1 861 mm bred, 1 597 mm hög och har en hjulbas på 2 766 mm. Dess dimensioner balanserar behovet av körduglighet med kraven från vardagligt användande, men i en form som ökar dess önskvärdhet.

cupra tavascan 2024

Foto av: Cupra

CUPRA Tavascan markerar en viktig förändring för CUPRA, inte bara som märkets första helt elektriska SUV coupé, utan också som impuls för en ny slående designspråk som kommer att överföras till framtida elektrifierade bilar i märkets utbud.

Uppfyllande av en dröm: CUPRA Tavascan förblir trogen utställningsbilen som presenterades på IAA Frankfurt Motor Show 2019, det första steget för att föra drömmen om en helt elektrisk SUV coupé till marknaden.

CUPRA Tavascan bringar en okonventionell stil med sin progressiva och emotionella approach till SUV coupé-segmentet,” säger Jorge Díez, CUPRA Design Director. ”Det är en ny tolkning av elektrisk prestanda som är djärv och organisk, byggd på starka linjer och en atletisk och syftfull ställning.”

En ikon för en ny era: CUPRA har alltid varit utmanarmärket och tar den här manteln med sig till designen av sin första helt elektriska SUV coupé.

CUPRA Tavascans framsida presenterar en ny generation av bilar med en häftig och mystisk look rik på detaljer. Fokus är på de tre triangelögongesterna i strålkastaren. Dessa upplysta trianglar åtföljs av avancerade belysningsfunktioner, såsom Matrix LED-strålkastare. Matrisfunktionen tillåter ett helt automatiskt belysningssystem som undviker att blända andra fordon som kör både i samma och motsatt riktning. CUPRA Lighting Concept gör den helt elektriska SUV coupén direkt igenkännbar. Utseendet förstärks av det upplysta CUPRA-logotypen – en av de första serieproducerade fordonen som lyser upp sin logotyp i Europa – som stolt pryder motorhuven med sina djupa skulpturala ytor.

CUPRA Tavascans front har formgivits för att inte bara leverera en ögonfallande estetik, utan den är också rotad i ultimat prestanda med optimerad aerodynamik.

cupra tavascan 2024
cupra tavascan 2024
cupra tavascan 2024
cupra tavascan 2024
Test 1
Foto av: Cupra
Foto av: Cupra
Foto av: Cupra
Foto av: Cupra
test 2
previous arrow
next arrow