Hem » DACIA Duster facelift, Otroligt prisvärd!

DACIA Duster facelift, Otroligt prisvärd!

Dacia Duster

DACIA Duster facelift, Otroligt prisvärd!

DACIA Duster har skakat upp SUV-segmentet sen 2010, en sann revolution av Groupe Renault! Med över 1,9 miljoner sålda enheter har Duster varit nummer 1 i sin klass på Europas SUV-marknad sedan 2019. Nya Dacia Duster riktar sig både till kunder som letar efter en bekväm, snygg designad SUV och dem som vill ha en robust, mångsidig 4×4 till ett otroligt bra pris!

Trots sitt arv är Nya Duster fortfarande en familjesuv med en banbrytande anda. Den är perfekt för vardagligt bruk och för äventyr i de vidöppna utrymmen. Dess tidlösa design har utvecklats, särskilt när det gäller lamporna och grillen, vilket ger den en ännu starkare personlighet och förbättrad CO2 -effektivitet.

Inuti är den utrustad med en hög mittkonsol med ett infällbart armstöd, två multimediasystem med en ny 8-tums skärm och en dubbelkopplad automatisk EDC-växellåda som modellen delar med andra Renault bilar. New Duster är lika mångsidig att köra som någonsin och finns i 2WD- och 4WD-versioner. Den senaste versionen har ett berikat 4×4 -övervakningssystem.

AUTOMATISK EDC-LÅDA

2WD-versionen av Nya Duster har nu en 6-växlad automatisk EDC-låda i kombination med TCe 150 motorn. Den erbjuder komfort och nöje med en automatisk växellåda samtidigt som bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen hålls i samma nivå som den manuella versionen.

EDC (Efficient Dual Clutch) växellåda har två kopplingar: en för udda växlar (1,3,5) och en för jämna växlar (2,4,6 och bakåt). Växlingsbyten styrs via elektriska ställdon som i sin tur styrs av en dator som väljer den perfekta växeln för förarens önskemål. Vid växling öppnas kopplingen samtidigt som kopplingen till nästa växel stängs. Växlarna går snabbt och vridmomentet överförs kontinuerligt. Ingen energi går förlorad och det finns ingen motorstamning, vilket resulterar i högre effektivitet och komfort.

EDC -systemet minskar motorns rotation genom att säkerställa att fordonet är i högsta möjliga växel för en given hastighet, vilket styr bränsleförbrukningen och CO2 -utsläppen.

EFFEKTIVA MOTORER

Nya Duster har ett komplett sortiment av Euro 6D Full -motorer som är utformade för varje användning.

Diesel: dCi 115 (2WD eller 4WD) i kombination med en 6-växlad manuell växellåda
Bensin: TCe 90 (2WD) i kombination med en 6-växlad manuell växellåda. TCe 130 (2WD) i kombination med en 6-växlad manuell växellåda. TCe 150 (4WD) i kombination med en 6-växlad manuell växellåda. TCe 150 (2WD) i kombination med en 6-växlad automatisk EDC-växellåda
Bi-fuel (bensin-LPG): ECO-G 100 (2WD) i kombination med en 6-växlad manuell växellåda.

Nya Dacia Duster kommer att säljas från och med september 2021. Mer information hittar du här. Se andra bilar som genomgått en facelift!

Läs om nya DACIA JOGGER en helt ny 7-sitsig bil från DACIA.