Hoppa till innehåll
Hem » E-Klass 2024

E-Klass 2024

E-Klass 2024

E-klass 2024 (längd/bredd/höjd: 4949/1880/1468 millimeter) har proportionerna av en klassisk sedan med tre fack: den korta fronten och den långa huven följs av en kupé som är placerad långt bak. Passagerarutrymmet är generöst tilltaget, delvis på grund av den två centimeter längre hjulbasen (2961 millimeter) jämfört med den föregående serien. Bagagekapaciteten är upp till 540 liter.

Kylargrill med svart panelliknande yta Kopplingen mellan tradition och modernitet tydliggörs särskilt genom en funktion framifrån: en svart panelliknande yta kopplar kylargrillen med strålkastarna. Denna insats i högblankt svart påminner visuellt om Mercedes-EQ-modellerna. Kylargrillen, som är tredimensionellt utformad, är antingen progressiv eller klassisk, beroende på utrustningslinje. En upplyst kylargrillomgivning finns som tillval för alla linjer.

MBUX Superscreen med stor glasyta Instrumentbrädan skapar den digitala upplevelsen i interiören. Om E-klassen är utrustad med det valfria passagerarskärmen sträcker sig den stora glasytan på MBUX Superscreen till den centrala displayen. Visuellt avskild från detta är den högupplösta förardisplayen i förarens synfält. De huvudsakliga ikonerna på den centrala och valfria passagerarskärmarna är nu enklare och färgkodade för att matcha smartphone-kakel.

Ny elektronisk arkitektur Den elektroniska arkitekturen är mer mjukvarudriven och mindre hårdvarudriven. Beräkningsfunktionerna för tidigare separata domäner sker i en enda processor. Skärmar och MBUX infotainmentsystem delar därmed en ny, mycket kraftfull central dator ombord. Denna form av nätverk förbättrar prestandan och hastigheten på dataströmmarna.

Digital Vehicle Key är nu tillgänglig för iPhone och Apple® Watch Med Digital Vehicle Key kan E-klassen startas och låsas enkelt genom att föraren bär en kompatibel enhet[2] med sig. Nyckelutbyte är också möjligt: olika digitala kanaler kan användas för att bjuda in familjemedlemmar eller vänner att använda E-klassen. På så sätt kan fordonets ägare tilldela olika rättigheter, ge endast tillgång till fordonet eller även tillåta att det körs. Fordonet kan känna igen flera användare samtidigt, och Digital Vehicle Key kan delas av upp till 16 personer. På de marknader där Mercedes me connect-tjänster är tillgängliga ingår förinstallation för Digital Vehicle Key i KEYLESS-GO Convenience Package.

Ljudvisualisering Med det nya Active Ambient Lighting-systemet (tillval) med ljudvisualisering kan passagerarna också ”se” musikspår och ljudet från filmer eller appar. Visualiseringen sker på ljusremsan i Active Ambient Lighting. Till exempel kan snabba beats orsaka snabba ljusförändringar medan flytande rytmer kan skapa mjuka ljusstämningar.

Nya tredjepartsappar plus selfie- och videokamera Underhållningsprogrammet i nya E-klass är mer interaktivt än någonsin. Mercedes-Benz mjukvaruexperter har utvecklat en ny kompatibilitetslager som tillåter installation av tredjepartsappar. Vid lansering finns följande appar tillgängliga på den centrala skärmen: underhållningsplattformen ”TikTok”, spelet ”Angry Birds”, samarbetsapplikationen ”Webex” och kontorsapplikationen ”Zoom”, samt webbläsaren ”Vivaldi”. En annan ny funktion är en selfie- och videokamera (en del av den valbara MBUX Superscreen) på toppen av instrumentbrädan.

Automatiska komfortfunktioner med rutiner Mercedes-Benz arbetar med användningen av artificiell intelligens (AI) så att bilen lär sig vilka komfortsystem som passagerarna använder upprepade gånger. Med samma omständigheter är målet att AI ska automatisera sådana funktioner. Mercedes-Benz använder termen ”rutin” för denna innovation. Vid lanseringen av den nya E-klassen kan kunderna använda mallar för standardrutiner. De har också möjlighet att skapa rutiner själva.

Nytt med ENERGIZING COMFORT och ENERGIZING COACH Antisjukdomsprogrammet ENERGIZING COMFORT kan hjälpa drabbade passagerare att lindra symtomen. En biotillbakameldningsfunktion planeras för ENERGIZING COACH på medellång sikt. Detta kan minska känslan av stress med andningsövningar. Nya funktioner för ENERGIZING COACH i E-klassen inkluderar också vitala data som visas på den centrala skärmen.

Automatiska luftventiler Med THERMOTRONIC automatisk klimatkontroll (tillval) förbättras komfortupplevelsen genom Digital Vent Control. Det justerar automatiskt framåtluftsdysorna till ett önskat ventilationsscenarium. Detta kan göras för varje säte via användarprofilen. Dysorna kan dock också justeras för hand som vanligt.

Intelligent blockeringskoncept för passagerarskärmen I Europa och i allt fler länder kan passageraren fram se dynamiskt innehåll som TV eller videostreaming på skärmen under en resa. Detta kräver att föraren skyddas från distraktion. Det kamerabaserade systemet i E-klass använder ett ytterligare förbättrat filtreringskoncept som är ännu mer intelligent än den tidigare lösningen.

E-Klass 2024
E-Klass 2024
E-Klass 2024
E-Klass 2024
E-Klass 2024
E-Klass 2024
E-Klass 2024
Foto av: Mercedes Benz
Foto av: Mercedes Benz
Foto av: Mercedes Benz
Foto av: Mercedes Benz
Foto av: Mercedes Benz
Foto av: Mercedes Benz
Foto av: Mercedes Benz
previous arrow
next arrow