Hem » Eldriven G-Klass på väg

Eldriven G-Klass på väg

Eldriven Mercedes-Benz G-Klass

Foto av: Mercedes-Benz

Eldriven G-klass

Eldriven g-klass, G-Klass är Mercedes-Benz mest långlivade modell. Nu visar företaget upp hur den kan te sig med eldrift. Concept EQG är en nästan produktionsklar studie av en eldriven version av 4×4 ikonen.

2018 gav dåvarande Daimlerchefen Dieter Zetsche ett löfte till G-Klass entusiasten Arnold Schwarzenegger: Elektrifieringen av Mercedes-Benz skulle även betyda en eldriven G-Klass.

Bara tre år senare är vi nästan där. Nya konceptbilen EQG, en nästan produktionsklar elbil med G-Klass omisskännliga ”kubistiska” design.

Här finns många av G-Klass klassiska designdetaljer kvar, runda strålkastare, de utstickande handtagen, platta glasytor och reservhjulshållaren på bakdörren. Även om den sistnämnda numera fungerar som en förvaringbox för sådant man vill ha snabbt åtkomligt som till exempel laddkabel.

Mercedes förstärker många element med LED-stripes till exempel karossskydden på sidan. Concept EQG har också ett fabriksmonterat takräcke med integrerad LED-belysning både fram och bak.

Eldriften gör inte på något sätt Concept EQG mindre kapabel i terrängen än G-Klass snarare tvärtom. Den robusta ramen är kvar och rymmer numera batterierna. Bilen får fyra elmotorer en vid varje hjul som blixtsnabbt ser till att rätt mängd kraft hamnar på rätt hjul. Elmotorernas förmåga att ge fullt vridmoment från första varvet är också perfekt för körning i svår terräng.

Läs mer här.

EQG är inte bara en konceptbil – utan en studie inför en verklig kommande produktionsmodell, fler inlägg om elbilar.

Läs om Mercedes EQE och EQS.