Hoppa till innehåll
Hem » Ford Explorer

Ford Explorer

Ford Explorer en ikonisk modell nu som helelektrisk

Ford presenterade idag sin nya helelektriska Explorer, en robust bil som kombinerar tysk ingenjörskonst med amerikansk attityd. Den här mellanstora crossovern är den första av Fords nya innovativa elbilar som kommer att ingå i företagets elomställning i Europa. Explorer har en kapacitet för fem passagerare och är utrustad för familjer att bege sig ut på äventyr.

Explorer är helt elektrisk och har designats och tillverkats i Tyskland, och det erbjuder en innovativ digital upplevelse för att hjälpa förare och passagerare att hålla sig uppkopplade och bekväma under resan. Bland funktionerna finns en 15-tums skjutbar pekskärm med ett uppkopplat infotainmentsystem, trådlös appintegration och avancerad förarassistans.

Fords nya elbil har en futuristisk exteriörstyling som matchas av en ultramodern interiör med förstklassiga material. Explorer har skulpterade sportiga säten och en sofistikerad soundbar som vanligtvis ses i revolutionerande konceptbilar. Bilen har också en förvaringskapacitet på cirka 470 liter med alla säten uppfällda och en 17-liter stor konsol mellan föraren och framsätespassageraren för att rymma en 15-tums laptop, och ett privat förvaringsfack dolt bakom pekskärmen som ger ett extra säkert förvaringsutrymme.

Den nya helelektriska Explorer är byggd i Fords nya elektrifieringscenter i Köln, Tyskland, och är ett stort steg mot målet att erbjuda en helt elektrifierad produktportfölj i Europa till 2030. Bilen är redo för stora äventyr och fullpackad med allt som kunder behöver för att resa.

Ford har utrustat Explorer med ett snabbladdningssystem som gör att bilen kan ladda från 10 till 80 procent på bara 25 minuter på över 500 000 laddningsplatser över hela Europa. Explorer är också utrustad med funktioner för att hjälpa förare och passagerare att vara lika fräscha när de når sin destination som när de gav sig av, inklusive uppvärmda framsäten och ratt, masserande förarstol och klimatkontroll som låter föraren och framsätespassageraren välja sin egen temperatur.

För att underlätta laddning både på vägen och hemma har Explorer funktioner för att hitta de mest lämpliga laddstoppen på vägen. Laddning hemma kan schemaläggas för att sker när elen är som billigast. Ford har också gjort det enkelt att öppna bilen med nyckelfri öppning och en valbar handsfree-baklucka som gör att ägare kan öppna bagageutrymmet med en enkel benrörelse.

Martin Sander, General Manager för Ford Model e, Europa, säger: ”Explorer är en banbrytare, och en ny typ av spännande elbilar från Ford.”

Se lanseringsfilmen: