Hem » Golf Alltrack Sportkombi 2021

Golf Alltrack Sportkombi 2021

Världspremiär för den nya Golf Sportkombi och Alltrack. Den kompakta kombin är nu ännu rymligare, mer dynamisk och digital än någonsin tidigare. Nya Golf Alltrack som fyrhjulsdriven Sportkombi med SUV-gener debuterar också. I Tyskland börjar försäljningen av Golf Variant i morgon den 10 september, medan ytterligare europeiska länder gradvis kommer att följa.

Eftersom vi redan är bekanta med Golf 8 förflyttar vi diskussionen om designförändringar till baksidan av bilen. De lätt markerade axlarna, den bakre spoilern och stötfångarvolymen skapar ett avgjort sportigt utseende för denna vagn, ännu mer om du väljer R-Line-versionen. Samtidigt framkallar sidovyn av den nya Golf Variant en coupe tack vare utformningen av det tredje sidofönstret. Det är ett snyggt optiskt knep för utsidan, som om det ser ut som att taklinjen är lägre som resulterar mer utrymmer för passagerna bak.

Framgångsrik modell

Golf Alltrack har varit en permanent del av Golf-sortimentet sedan 1993 med cirka 3 miljoner sålda enheter. Hittills har totalt fem generationer av modellen lanserats, var och en baserad på hatchbackversionen av respektive Golfgeneration. Modellerna som syftar till att tillgodose globala krav produceras för närvarande på Wolfsburg-anläggningen i Tyskland.

Nya drivsystem erbjuder ren effektivitet

Ta eTSI med 48 V-teknik och 7-växlad dubbelkopplad växellåda, till exempel: en 48 V remdriven startgenerator, 48 V litiumjonbatteri och TSI-motorn går samman till ett nytt milt hybridhybridsystem. Fördelarna med den nya eTSI inkluderar en betydligt lägre förbrukning, eftersom Golf Variant stänger av bensinmotorn med direktinsprutning när det är möjligt att köra längs utan att generera några lokala utsläpp. Av denna anledning har alla eTSI-motorer kopplats ihop med en automatisk dubbelkopplingslåda (7-växlad DSG) som standard. Utan DSG skulle den omärkliga övergången mellan kustfas och TSI -drivning inte vara möjlig. Dessutom växlar 7-växlad DSG mycket ekonomiskt för att på så sätt också spara energi. Innovativa TDI -motorer finns också tillgängliga för Golf Variant: i det här fallet, så kallad tvillingdosering – dubbel AdBlue® -injektion med två SCR -katalysatorer (Selektiv katalytisk reduktion) – minskar väsentligt kväveoxidutsläpp (NOx) för att göra det snart tillgängligt TDI -motorer några av världens renaste och mest effektiva dieselmotorer i världen.