Hem » Skoda Enyaq iV världspremiär 1:a september

Skoda Enyaq iV världspremiär 1:a september

Foto av: SKODA

Skodas fortsätter ett retande lek med sin första elektriska SUV SKODA ENYAQ, nya skisser som förhandsgranskar bilens fram- och baklyktor. Allt är på rätt spår för den stora debuten av Enyaq iV som är planerad till den 1:a september i Prag och biltillverkaren tar lite tid att prata om strålkastarna och baklyktorna.

Det tjeckiska varumärket SKODA verkar vara särskilt stolt över Skoda Enyaq iV: s strålkastare, som har full-LED-matrixteknologi med en sexkantig form av de viktigaste LED-modulerna. De betonas av ”finritade dagsljus med subtila fransar”, vilket skapar en ännu mer dynamisk visuell effekt.

Skoda förklarar också att LED-klusterna för Enyaq är inspirerade av traditionen för Bohemsk kristallkonst. Detta är särskilt synligt med baklyktorna, som har ”exakta linjer, geometriska arrangemang” och ”exceptionellt klara glasytor” för att skapa ”ständigt föränderliga fasetter.”

Allt detta är möjligt tack vare MEB-plattformen, som kommer att användas av Skoda för första gången. Bilen kommer att vara 4 648 millimeter (183 tum) lång, 1 777 millimeter (73,9 tum) bred och 1 618 millimeter (63,7 tum) lång – med en 2 765 millimeter (108,9 tum) axelavstånd. Det kommer inte att vara massivt men tack vare den smarta förpackningen kommer den att erbjuda en lastvolym på 585 liter (20,6 kubikfot).

Liksom Volkswagen-kusinen, ID.4, kommer Enyaq iV att drivas av en elektrisk drivlinje med antingen en eller två elmotorer. Den ingående nivån på den bakhjulsdrivna varianten kommer ha ett räckvidd på upp till 500 kilometer , medan den vassare varianten med dubbla motorer kommer att täcka 460 km (460 km) per WLTP – och en 0-100 på bara 6,2 sekunder.