Hoppa till innehåll
Hem » Volkswagen ID4

Volkswagen ID4

Volkswagen fortsätter sin elbilsoffensiv med ID.-familjen, där ID.3 redan börjat tillverkas vid fabriken i Zwickau och ID4 snart kommer efter. Det är Volkswagens första fullfjädrade eldrivna SUV, med praktiska proportioner och en lång räckvidd på upp till 500 km mellan laddningarna, tack vare enastående aerodynamik och stora batterier. Tillverkningen av ID4 är även koldioxidneutral genom hela värdekedjan, vilket gör den både fossilfri och hållbar.

ID4 – Volkswagens första helt eldrivna SUV

Efter framgången med ID.3, kommer Volkswagen ID.4 som nästa steg mot hållbar mobilitet. Både ID.3 och ID4 erbjuder klimatneutral tillverkning och drift, och är baserade på Volkswagen-koncernens elbilsplattform MEB. ID4 har kompakta yttermått, rymlig interiör, intuitivt handhavande och full uppkoppling. Volkswagens mål är att tillverka upp till 1,5 miljoner elbilar på helårsbasis år 2025, vilket är betydligt fler än de tidigare planerna.

Tillverkning av battericeller från 2024

Volkswagen planerar att bygga en batterifabrik i Salzgitter, Tyskland med en kapacitet på 16 gigawatt. Produktionsstarten är planerad till början av 2024, och Volkswagen har bildat ett joint venture med det svenska företaget Northvolt för att utveckla och tillverka battericeller. Mer info kommer här.