Hoppa till innehåll
Hem » KIA EV6

KIA EV6

KIA EV6 är en helt eldriven SUV-crossover från den sydkoreanska biltillverkaren KIA. Den är baserad på samma plattform som Hyundai Ioniq 5 och är en av de första modellerna i KIA:s nya elbilsfamilj.

EV6 har en räckvidd på upp till 510 km på en enda laddning beroende på konfiguration och batteristorlek. Den har också möjlighet till snabbladdning, där det går att ladda upp till 80% av batterikapaciteten på bara 18 minuter.

EV6 har en topphastighet på 180 km/h och kan accelerera från 0 till 100 km/h på så lite som 3,5 sekunder i den snabbaste versionen. Bilen är också utrustad med avancerad teknologi, inklusive en uppkopplad infotainmentskärm på upp till 14 tum, en head-up display, adaptiv farthållare och automatisk nödbromsning.

Designmässigt har KIA ev6 en slående, futuristisk design med en aerodynamisk kaross och en stor bakspoiler. Interiören är också modern och minimalistisk med en digital instrumentpanel och en central skärm för infotainment och klimatkontroller.

EV6 har redan fått positiva recensioner för dess prestanda, räckvidd och teknologi och det kommer bli en konkurrent till andra populära elbilar som Tesla Model Y och Ford Mustang Mach-E.

Foto av: KIA

Priser på KIA EV6

Priset på KIA ev6 varierar beroende på modell och utrustning, men den grundläggande modellen i Europa startar från cirka 693.900 SEK. Mer avancerade modeller med större batterikapacitet och mer avancerade teknologiska funktioner kan kosta betydligt mer.

I allmänhet är elbilar ofta dyrare att köpa än bilar med förbränningsmotorer på grund av den högre kostnaden för batteriteknik och andra elbilsspecifika komponenter. Men det är också viktigt att komma ihåg att elbilar har lägre driftskostnader på grund av den lägre kostnaden för el jämfört med bensin eller diesel, vilket kan göra dem mer ekonomiska i det långa loppet.

Förutom det, beroende på var man bor och vilka incitament som är tillgängliga kan det finnas olika ekonomiska fördelar för att äga en elbil, såsom skattelättnader, subventioner och tillgång till gratis laddning på offentliga laddningsstationer. Läs mer på KIA.SE