Hem » Kia Sorento Plug-In Hybrid

Kia Sorento Plug-In Hybrid

KIA SORENTO PLUG-IN HYBRID

Foto av: KIA

Kia Sorento Plug-In Hybrid: Lågt CO2 – lång räckvidd

Kia Sorento Plug-In Hybrid en fyrhjulsdriven och sjusitsig familjesuv i laddhybridutförande som kan köras på el i upp till 57 kilometer kombinerad körning enligt WLTP. Vid stadskörning går bilen på eldrift upp till 70 kilometer på en laddning.

Kia Sorento Plug-In Hybrid har ett koldioxidvärde på 38 g/km (WLTP) och är en av de mest effektiva bilarna i sin klass. Litiumjonpolymerbatteriet på 13,8 kWh är kopplat till en elmotor på 67 kW/91 hk och 304 newtonmeter i maximalt vridmoment. Kombinerat el- och förbränningsmotor får bilen 265 hästkrafter och 350 Nm. 0-100 km/h går på 8,7 sekunder och från 80 till 120 km/h tar det 5,8 sekunder.

Drivningen skickas till alla fyra hjulen, beroende på vägförhållanden, via en sexväxlad automatväxellåda. Släpvagnsvikten är 1 500 kg för bromsat släp (obromsat 750 kg).

Fyrhjulsdriften kan ändras via ”Terrain Mode” med ett vred på mittkonsolen i lägena ”Mud”, ”Snow” och ”Sand”. Systemet anpassar drivningen och justerar motorns vridmoment, kraftfördelning och stabilitetskontroll samt växlingarna i automatlådan.

Helt nya Kia Sorento Plug-In Hybrid får en hög tekniknivå i standardutrustningsnivå, bland annat dubbla digitala skärmar – 12,3 tums instrumentkluster och 10,25 tums pekskärm – med fokus på användarvänliga komfortfunktioner och hjälpande förarassistanssystem.

Nyligen belönades Kia Sorento med totalbetyget fem stjärnor i Euro NCAP:s säkerhetstester. Standard är en rad avancerade assistanssystem, bland annat autobroms med fotgängar- och cyklistskydd, autobroms vid vänstersväng (korsning) och autobroms vid backning (Advance Plus). Lägg därtill filkörningsassistent och den smarta funktionen med kameravy i instrumentklustret för att minimera faran med dödavinkeln och undvika kollisioner vid filbyten.

Bilen är beställningsbar nu för leverans under första kvartalet nästa år och säljs som alla Kias bilmodeller med sju års nybilsgaranti från fabrik. Nya Kia Sorento Plug-In Hybrid erbjuds från 569 900 kronor.

– Elektrisk räckvidd på upp till 57 kilometer och upp till 70 kilometer i stadskörning (WLTP)
– Låga utsläpp: 38 g/km CO2 (kombinerad, WLTP)
– Stilsäker design, hög kvalitet och tekniknivå
– Ny anpassad laddhybridplattform som ger generösa utrymmen för sju passagerare
– Uppkopplad och avancerade förarassistanssystem
– ”Terrain Mode” för anpassad fyrhjulsdrift
– Börjar levereras första kvartalet 2021 med 7-års nybilsgaranti

Läs mer här.

Läs om nya KIA SPORTAGE.