Hem » KIA SPORTAGE – laddbar och fyrhjulsdriven

KIA SPORTAGE – laddbar och fyrhjulsdriven

KIA SPORTAGE

Foto av: KIA

KIA SPORTAGE – laddbar och fyrhjulsdriven

KIA SPORTAGE – designad och utvecklad för Europa, För att skapa en dynamisk, engagerande och optimal körupplevelse för europeiska vägar debuterar den nya Sportage många innovativa teknikgenombrott. En ny generation elektronisk kontrollerad fjädring (ECS) ger optimal komfort och överlägsna säkerhetsnivåer hela tiden tack vare dess kontinuerliga dämpningskontroll i realtid. Ett nytt terrängläge ger Sportage enastående åkkapacitet under mer utmanande förhållanden som snö, lera och sand, vilket gör att ägarna kan utöva mer äventyrliga fritidsaktiviteter.

Nya KIA Sportage leder också vägen i säkerhet med både passiva och aktiva högteknologiska system-inklusive Kias världsberömda omfattande serie av avancerade förarassistanssystem (ADAS). Den nya europeiska versionen av Sportage är ett viktigt tillskott till den helt nya femte generationens familj, varav den första medlemmen-en variant med lång hjulbas-presenterades i juli 2021.

”Den helt nya Sportage har noggrant designats, utvecklats och finslipats speciellt för Europa, i processen bryter gränser och etablerar nya riktmärken inom SUV-segmentet”, säger Jason Jeong, VD på Kia Europe. ”Med sin framåtriktade exteriördesign och sin banbrytande interiör kombinerar nya Sportage dynamisk vägnärvaro på utsidan med en klassledande, förarfokuserad premiumkabin som drar nytta av de senaste banbrytande tekniska funktionerna.”

”Nya Sportage är också utrustad med avancerad elektrifieringsteknik för drivlinor-vi har effektiva, miljövänliga hybridmodeller som kan tillgodose alla kunders behov. Med en helelektrisk serie med helt utsläpp, den helt nya plug-in-hybriden Sportage modellen framhäver vidare Kias uppdrag att påskynda hållbar rörlighet i hela Europa, tillade Jeong.

Kia Sportage i sin femte generation presenterades med lång hjulbas för den globala marknaden i juli. Nu är det dags för Europaversionen att göra entré.

– Med framåtblickande exteriördesign och banbrytande interiör kombinerar nya Kia Sportage en dynamisk närvaro på utsidan med en högklassig förarorienterad interiör som drar nytta av är de senaste tekniska finesserna, säger Jason Jeong, President Kia Europe.

– Den nya plug-in hybridversionen som kan köras med nollutsläpp under körning understryker ytterligare Kias uppdrag att påskynda övergången till hållbar mobilitet över hela Europa.

Läs om Kia Sorento Plug-in hybrid.