Hoppa till innehåll
Hem » Lincoln Nautilus 2024

Lincoln Nautilus 2024

Lincoln Nautilus

Nya Lincoln Nautilus, Tiden har varit snäll mot Lincolns mellanstora lyxcrossover, men det har inte hindrat företaget från att göra stora förändringar när den går in i sin tredje generation. Det är en massiv uppdatering, komplett med ett valfritt hybridkraftverk med 310 hästkrafter, standard fyrhjulsdrift och en interiör med massor av skärmutrymme. Bas motorn är fortfarande en 250 hästkrafters turbo-laddad 2,0-liters fyrcylindrig motor med en åttaväxlad automatisk växellåda, men det nya chassit som den är monterad i levererar mer benutrymme än tidigare för alla fem passagerare.

Foto av: Lincoln

Foto av: Ford Motor Company

En massiv digital skärm sträcker sig över instrumentbrädan och kan anpassas efter dina önskemål. Det är 48,0 tum utrymme för navigering, en klocka, stereo-inställningar och en vy över den kommande väderprognosen. Så betydande som uppdateringarna är, kommer de inte att vara tillräckligt transformerande för att avsätta topphundar i segmentet som Genesis GV80, Porsche Cayenne eller BMW X5. Det är inte allt dåliga nyheter när du jämför Nautilus imponerande låga startpris och buffé av standardutrustning med de SUV:er som nämnts tidigare.

Motorn, växellådan och prestandan

Nautilus har en turboladdad 2,0-liters fyrcylindrig motor under huven. För icke-hybrider innebär detta 250 hästkrafter och 275 pund-fot vridmoment, kopplat till en åttaväxlad automatisk växellåda. Hybriden har hjälp av en 100 kW elektrisk motor för en total effekt på 310 hästkrafter och en kontinuerligt variabel växellåda. Båda drivlinorna har fyrhjulsdrift. Den tidigare tillgängliga 330 hk dubbel-turboladdade V6-motorn har tagits bort, vilket tyder på att de nya modellernas drivlinor kommer att erbjuda bättre bränsleekonomi. Prestandan för den nya Nautilus är ännu inte fastställd, men kommer att testas senare i år.

Bränsleekonomi och verklig förbrukning

Varken EPA eller Lincoln har meddelat bränsleekonomisk uppskattning för nya Nautilus ännu, men med likheter i prestanda mellan gamla och nya modellen, förväntar vi oss att modellen med basmotorn kommer att ligga runt 22 mpg i stadskörning och 22 mpg på motorvägen. För hybriden förväntar vi oss en bränsleekonomi i samma nivå som Ford Escape Hybrid. Eftersom Escape använder en större turboladdad fyrcylindrig motor, har mindre hästkrafter och är några hundra pund lättare, förväntar vi oss att Nautilus hybridmodellens EPA-nummer kommer att ligga på cirka 37 mpg i stadskörning och 33 mpg på motorvägen. Vi kommer att uppdatera denna information med officiella siffror så snart de blir tillgängliga.

Interiör, komfort och lastutrymme

Uppdateringarna av insidan på den nya femsitsiga Nautilus är inget annat än imponerande. Lincoln har förvandlat det tråkiga till något lysande med en helt omgjord cockpit som erbjuder mer läder, större skärmar och omgivande belysning. Nautilus kan utrustas med Lincoln Rejuvenate, en spa-i-bilen-funktion som ändrar interiörbelysningen, stolspositionen, skärmvisualiseringen och massageinställningarna för att hjälpa passagerarna att koppla av. Tre doftpatroner i mittarmstödet släpper ut aromer som sträcker sig från patchouli till kaschmir och färsk linne. Nautilus erbjuder också ett 28-högtalare Revel Ultima 3D-ljudsystem och 24-vägsjusterbara stolar. Det finns något mindre bagageutrymme bakom andra raden än förra året, men mer benutrymme för alla passagerare. Valbara utrustningspaket lägger till aluminiumapplikationer, kopparfärgade interiörsömmar och till och med en Redwood-tema (exklusivt erbjudet på Nautilus Black Label trim) som ger en skogskänsla. En läderklädd, uppvärmd ratt, 10-vägs justerbara uppvärmda och ventilerade säten och fjärrlåsning är alla standard.

lincoln nautilus
lincoln nautilus
lincoln nautilus
lincoln nautilus
lincoln nautilus
lincoln nautilus
lincoln nautilus
2024-lincoln-nautilus122-643d4f60c9f24
2024-lincoln-nautilus119-643d4f60e433a
2024-lincoln-nautilus118-643d4f61b55fc
2024-lincoln-nautilus127-643d4fe7bf9cf
2024-lincoln-nautilus123-643d4fe95ce42
2024-lincoln-nautilus117-643d5064d28de
lincoln nautilus
previous arrow
next arrow

Foto av: Ford Motor Company