Hem » Mazda3 TCR Race modellprogram, kommer inte hända

Mazda3 TCR Race modellprogram, kommer inte hända

Innan den turboladdade Mazda3 föddes, retade den Hiroshima-baserade biltillverkaren världen med en vassare version av den kompakta hatchbacken – Mazda3 TCR. Som namnet antyder är Mazda3 TCR tänkt att tävla på TCR-sanktionerade mästerskap runt om i världen, med början med den fyra timmars Endurance Challenge-delen av Rolex 24 på Daytona. Det är planerat att delta i IMSA 2020-utmaningen för IMSA.

Men som vi vet så hände det inte, och en ny rapport bekräftar att Mazda3-rasprogrammet inte kommer att bli verkligt alls.

 

rapporten kom från Grassroots Motorsports, Mazda USA: s direktör, kommunikation och erfaren marknadsföring Emily Taylor som gav bekräftelsen på publikationen den 11 augusti 2020.

Taylor sade, ”Med tanke på de senaste förhållandena för COVID-19-pandemin har Mazda North American Operations (MNAO) valt att avbryta utvecklingsprogrammet för Mazda3 TCR-bilen. Vi tackar alla våra fans och partners för deras fortsatta stöd för Mazda Motorsports.”

Den här nyheten är dock ganska förståelig. Coronavirus-pandemin har haft enorma negativa effekter i bilindustrin, med biltillverkare antingen optimerar deras sortiment eller ännu värre, skär ner helt.