Hoppa till innehåll
Hem » Volkswagen ID2 Koncept 2023

Volkswagen ID2 Koncept 2023

Volkswagen ID2 Koncept

Volkswagen fortsätter succén med sina kompakta bilar i den elektriska mobilåldern och ger en första glimt av en helt elektrisk Volkswagen som kostar mindre än 25 000 euro med konceptbilen ID.2all. De första fakta: framhjulsdrift, räckvidd på upp till 450 km, innovativa tekniska funktioner som Travel Assist, IQ.LIGHT eller Electric Vehicle Route Planner och en ny design på Volkswagen. Produktionsversionen kommer att baseras på MEB Entry-plattformen och är en av tio nya elektriska modeller som Volkswagen kommer att lansera fram till 2026.

Thomas Schäfer, VD för Volkswagen Passenger Cars: ”Vi förvandlar företaget snabbt och grundligt – med tydligt mål att göra Volkswagen till en älskad bilmärke. Volkswagen ID2 visar vart vi vill ta varumärket. Vi vill vara nära kunden och erbjuda toppmodern teknik i kombination med fantastisk design. Vi genomför transformationen snabbt för att ge massorna elektrisk mobilitet.”

Volkswagen kommer att presentera produktionsversionen av ID.2all för den europeiska marknaden 2025. Målet är att startpriset ska vara mindre än 25 000 euro.

Imelda Labbé, medlem i varumärkets styrelse som ansvarar för försäljning, marknadsföring och eftermarknad: ”Vi för över de typiska Volkswagen-egenskaperna till den nya världen av mobilitet: högsta kvalitet och hantverk, enastående mjukvara och digitala tjänster med äkta mervärde. Fokus ligger alltid på våra kunders behov och krav.”

Utvecklingen av ID.2all baseras på den senaste utvecklingsfasen av den modulära elektriska drivlinan (MEB) plattformen. Kai Grünitz, medlem i varumärkets styrelse som ansvarar för teknisk utveckling: ”ID.2all kommer att bli det första MEB-fordonet med framhjulsdrift. Vi utnyttjar den stora flexibiliteten som erbjuds av vår modulära elektriska drivlina (MEB)-plattform och kommer att sätta nya standarder när det gäller teknik och användbarhet i vardagen med MEB Entry-plattformen.”

Med den förbättrade MEB Entry-plattformen är ID.2all utrustad med särskilt effektiv drift, batteri och laddningsteknik. Den har en kraftfull elmotor med en effekt på 166 kW/226 PS och kommer att ha en beräknad WLTP-räckvidd på upp till 450 kilometer.

Volkswagen lägger också stor vikt vid design. Andreas Mindt, Head of Design på Volkswagen Passenger Cars: ”ID.2all ger en förhandsvisning av Volkswagens nya designspråk, som bygger på tre pelare: stabilitet, sympati och entusiasm.”