Hoppa till innehåll
Hem » Volkswagen ID3 2023

Volkswagen ID3 2023

Volkswagen ID3 har fått en omfattande uppgradering till sin andra generation. Både exteriören och interiören har förfinats med flera nya detaljer och högre kvalitetsmaterial. Den senaste mjukvaran, en större 12-tums display, USB-C-uttag och andra intuitiva förarassistanssystem har också uppdaterats för att göra körning och laddning enklare och mer bekvämt. Förutom att erbjuda en hög kvalitetsupplevelse fokuserar ID3 på hållbarhet genom användning av material av icke-animaliskt ursprung och en hög andel återvunnet material. Batterikapaciteter på 58 kWh och 77 kWh är tillgängliga med en WLTP-räckvidd på upp till 546 km. ID3 planeras att lanseras i Sverige under sommaren 2023, med priserna ännu ej fastställda.

Förbättrad kvalité i nya Volkswagen ID3

Volkswagen fortsätter att leda utvecklingen av elbilar med andra generationen av ID3. Med över 600 000 ID.-bilar baserade på MEB-plattformen som redan levererats till kunder över hela världen, har Volkswagen nått en viktig milstolpe ett år tidigare än planerat. Den nya ID3 har en vassare exteriör design och förfinad interiör med högkvalitativa och hållbara material. Volkswagen planerar att endast tillverka elbilar i Europa från och med 2033, och att minst 70 procent av försäljningen i Europa ska komma från helt eldrivna bilar år 2030. Den nya ID3 kommer att tillverkas med en koldioxidneutral balans och CO2-utsläppen i produktionen minskas radikalt genom åtgärder vid fabriken och hos battericellstillverkaren.

Fräsch design: vassare exteriör, förbättrad aerodynamik

Speciella modifieringar ger Volkswagen ID3 ett ännu mer slående utseende med uppdaterad exteriördesign som ger en mogen och självsäker framtoning. Optimerade kylöppningar och lackade ytor ger ID3 ett oberoende och vänligt utseende från alla vinklar. Detta uppnås genom en ny stötfångardesign som gör att motorhuven ser längre ut, medan försänkta partier på sidorna skapar ett förlängt visuellt intryck. Aerodynamiken är också förbättrad genom optimerat luftflöde runt framhjulen, medan tvådelade baklyktor i bakluckan lyser upp bakom för första gången. Mer information om lanseringen och priser kommer här.

Batteri och laddning

Nya ID3 finns med två batteristorlekar: 58 kWh och 77 kWh. Litiumjonbatteriet är viktigt för bilens allsidiga egenskaper. Det stora batteriet, med nettoenergiinnehåll på 77 kWh, ger ID3 Pro S en förutspådd räckvidd på upp till 546 km (WLTP). Med det mindre batteriet, med nettoenergiinnehåll på 58 kWh, ger det en förutspådd räckvidd på upp till 426 km (WLTP). En mindre batteristorlek planeras att erbjudas längre fram, men det är oklart om den blir tillgänglig i Sverige.

ID3 Pro S kan laddas från 5 till 80% på 30 minuter vid en snabbladdningsstation med en laddningskapacitet på upp till 170 kW. ID.3 Pro behöver 35 minuter vid en laddningskapacitet på upp till 120 kW.

Elmotorn i ID3 är placerad bak och ger 204 hk och ett vridmoment på 310 Nm. Bakplaceringen av motorn säkerställer smidig hantering, bra grepp och en svängradie på 10,3 meter. ID3 Pro accelererar från 0 till 100 km/h på 7,3 sekunder och har en topphastighet på 160 km/h.