Hoppa till innehåll
Hem » Kia EV9

Kia EV9

Kia EV9 en banbrytande helelektrisk SUV med självsäker design

I dag släppte Kia bilder på exteriör- och interiördesignen av Kia EV9. Det är den högsta modellen i Kias utbud av elektrifierade bilar och syftar till att påskynda företagets omvandling till att bli en leverantör av hållbara mobilitetslösningar.

Designen är inspirerad av Kias designfilosofi ”Opposites United”, som kombinerar element från naturen och olika material. Detta skapar en design som kombinerar styrkan och kapaciteten hos en SUV med lugnet och stillheten hos en sofistikerad elbil. De skarpa linjerna och stora släta ytorna bidrar till effektiv aerodynamik och ger också en stark SUV-identitet.

Enligt Karim Habib, Executive Vice President och chef för Kia Global Design Center, sätter Kia EV9 en ny standard för moderna eldrivna familje-SUV:ar med effektivt utnyttjat kupéutrymme och hög komfort tack vare innovativ design och elbilsteknik.

Kia EV9 använder sig av Kias elbilsplattform Electric Global Modular Platform (E-GMP), som också används i Kia EV6. Plattformen innebär ett långt axelavstånd och möjligheten att erbjuda både sex- och sjusitsiga utföranden. I den sexsitsiga versionen kan de två stolarna på andra raden vridas 180 grader för att passagerare ska kunna interagera med de som sitter på tredje raden.

Interiören är rymlig, ljus och luftig och har en stilren design som underlättar interaktionen med tekniken. Alla funktioner är samlade kring en bred panoramaskärm och under infotainmentskärmen finns en rad med dolda touchknappar för klimatanläggningen.

Kia EV9 kommer att ha världspremiär i slutet av mars och all teknisk information kommer att presenteras vid den globala livesändningen.