Hoppa till innehåll
Hem » Kia Niro och Kia EV6 GT

Kia Niro och Kia EV6 GT

Kia Motors har återigen visat att de är en av de ledande bilproducenterna i världen genom att ta två av tre finalplatser i två kategorier i World Car Awards 2023. Kia Niro och Kia EV6 GT har utsetts till finalisterna i kategorierna World Car of the Year och World Performance Car, vilket bekräftar deras rykte som kvalitetsbilar med hög prestanda och teknisk innovation.

Kia Niro har imponerat på juryn med sin mångsidighet och användarvänlighet, särskilt med tre olika elektrifierade drivlinor som erbjuder kunderna en mängd olika valmöjligheter. Crossovern har också introducerat innovativ teknik som gör den till en av de mest avancerade bilarna på marknaden idag. Om Niro vinner priset för Årets Bil i världen skulle det vara en stor prestation för Kia, särskilt efter att ha vunnit samma pris med Kia Telluride 2020.

Å andra sidan är EV6 GT en prestandacrossover med enastående kraftresurser, som imponerar på förare med sin snabbhet och precision. Med 585 hästkrafter och 740 Nm i maximalt vridmoment, och med stora batterier och snabbladdningskapacitet, har EV6 GT redan vunnit två prestigefyllda utmärkelser för Årets Bil i Europa 2022 och North American Utility Vehicle of the Year 2023. Genom att bli en av finalisterna i kategorin World Performance Car har Kia bekräftat sin position som en av de mest innovativa och tekniskt avancerade bilproducenterna i världen.

Prisutdelningen för Årets Bil i världen kommer att hållas vid en ceremoni på New York International Auto Show i april 2023. Denna högtidliga tillställning kommer att sändas live och kommer att ge en möjlighet för Kia att fira sina framgångar i bilindustrin och att erkänna det hårda arbete som har gått in i att utveckla dessa högpresterande och tekniskt avancerade bilmodeller. Med Niro och EV6 GT som finalisterna i två kategorier är det tydligt att Kia Motors kommer att fortsätta att driva innovation och kvalitet inom bilindustrin under de kommande åren.