Hem » Kia Niro Sveriges mest sålda bil i augusti

Kia Niro Sveriges mest sålda bil i augusti

KIA NIRO

Foto av: KIA

Kia Niro Sveriges mest sålda bil i augusti

Kia Niro (991 registreringar) och modellfamiljen Kia Ceed (909) tar första- respektive andraplatsen över de mest sålda bilmodellerna i Sverige, i det här inlägget gick vi igenom försäljningssiffrorna för endast elbilar under augusti 2021.

Kia gör en ytterligare en stark sommarmånad med 2 338 nyregistrerade bilar och placerar sig på en andraplats, efter Volkswagen (2 558) och före Volvo (1 555) i augusti.

Enligt BIL Swedens statistik har marknaden backat -22 procent jämfört med samma månad i fjol, men Kia klarade sig lite bättre (-17 procent). Marknadsandelen stärktes därmed till 11,8 procent, jämfört med 11,1 procent samma månad i fjol.

Laddhybridversionerna av Kia Ceed toppar listan över mest sålda laddbara bilmodeller i Sverige. Kia e-Niro är den mest sålda elbilen i Sverige i augusti och även i juli.

– Det är fantastiskt roligt att vi för andra månaden i rad är etta och tvåa på marknaden med våra laddbara bilar, säger Peter Himmer, VD Kia Sweden. Vi är tacksamma för kundernas förtroende och för det dedikerade arbete våra återförsäljare lägger ner för att Kia ska fortsätta gå i bräschen för omställningen till en hållbar mobilitet.

– Andelen laddbar försäljning uppgår till 83 procent i augusti, vilket är bland den högsta andelen vi har nått en enskild månad, och högre än något annat märke förutom renodlade elbilsmärken. Kia har dessutom det lägsta genomsnittliga CO2-utsläppet av Sveriges bästsäljande varumärken, i augusti var den siffran så låg som 36 gram*, säger Peter Himmer, VD Kia Sweden.

Målsättningen är att Kias nybilsförsäljning ska nå ett genomsnittligt CO2 på 50 gram per kilometer för 2021, vilket är klart lägst snitt av alla märken som inte enbart säljer elbilar. För året är målet att 80 procent av försäljningen ska bestå av laddbara bilar. Se hela statistiken för augusti på topp-10 elbilar i Sverige.

Kias satsning på laddbart fortsätter. Den mycket efterlängtade elbilen Kia EV6 går att beställa redan nu och den populära suv-modellen Kia Sportage lanseras som laddhybrid under våren 2022
*Källa: Vroom

Läs om nya KIA SPORTAGE.